PROGRAMMA 2020

Vrijdag

 • Aankomst vroege deelnemers.
 • Om 17.30 uur nasi/bami maaltijd in De Vlijt.
 • EHTX open tot 19.00 local time. Als u later wilt binnenkomen, neem dan contact op met de toren: info@texelairport.nl.
 • Huurfietsen met 7 versnellingen staan klaar. Wilt u een tandem of een E-bike, reserveer die dan per email info@texelairport.nl.
 • Slapen ‘under the wing’ is dit jaar door Corona helaas NIET toegestaan. U moet zelf accommodatie regelen elders op het eiland!

Zaterdag

 • Aankomst deelnemers.
 • Luchvaart- en Oorlogsmuseum Texel is helaas gesloten door Corona.
 • Om 17.30 uur diner in De Vlijt, zie ook hier.
 • EHTX open tot 19.00 local time. Als u later wilt binnenkomen, neem dan contact op met de toren: info@texelairport.nl.
 • Ontdek Texel met de (huur)fiets:
 • Slapen ‘under the wing’ is dit jaar door Corona helaas NIET toegestaan. U moet zelf accommodatie regelen elders op het eiland!

Zondag

 • Vertrek naar huis of…blijf nog langer. EHTX open vanaf 10.00 local time.

 

De Cocksdorp (Texel) – Van 21 tot en met 23 augustus 2020 wordt op Texel International Airport voor de twaalfde keer de Texel Fly-in gehouden, het grootste evenement van zijn soort in Nederland. Natuurlijk zijn wij afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als de weergoden de Texel Fly-in goed gezind zijn dan worden er normaal tussen de 200 en 250 vliegtuigen verwacht. Door de Corona zijn er de nodige beperkingen en zal het dit jaar allemaal niet zo’n vaart lopen. We hebben geen bijzonder programma met stands en presentaties. Ook is het niet mogelijk om te kamperen onder de vleugel. We krijgen hier geen toestemming voor van de autoriteiten. Uiteraard mag u dit weekend, zoals elk weekend, als excuus gebruiken om wel naar Texel te vliegen. Het is geen Fly-in en… respecteer de 1,5 meter en andere maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het virus ALTIJD!

Doel
Het evenement heeft normaal tot doel vliegers en belangstellenden samen te laten komen en de deelnemers de mogelijkheid te bieden kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen, het sluiten van nieuwe (of het hernieuwen van reeds bestaande) vriendschappen. Kortom: verbroedering voor het behoud en de promotie van de General Aviation, ook wel kleine luchtvaart genoemd. De Texel Fly-in is dé plek om samen te komen! Hetgeen het vliegerschap en de veiligheid ten goede kan komen. Deze editie is er niet sprake van een Fly-in, maar kunt wel genieten van Texel Airport, het eiland en ondersteunt u met uw komst het Texelse vliegveld en de ondernemers op Texel.

Programma
Het is al mogelijk om op vrijdag naar Texel International Airport te vliegen, zodat je het het hele weekend op het eiland bent. De echte avonturiers kunnen dit jaar helaas NIET op het vliegveld slapen in een eigen tent onder de vleugel van hun vliegtuig! U moet zelf accommodatie elders vinden op het eiland.. Uiteraard kan je ook een hotelstudio boeken op het vliegveld bij De Vlijt. Je kan ook rechtstreeks boeken op 0031 222 311 233. Op vrijdagavond is er diner in vliegveld restaurant De Vlijt. Wel vooraf even opgeven.

Helaas mogen we in 2020 niet kamperen onder de vleugel.

Zaterdag is normaal de hoofddag van de Texel Fly-in en is het een drukte van belang. Dit jaar hebben we geen activiteiten gepland, dus GEEN airfair met onze sponsors van het evenement met stands. Ook hebben we GEEN interessante gastsprekers. ’s Avonds zorgen we voor een Texelse lamsburger in ons restaurant van De Vlijt. Let op op de 1,5 meter!

Op zondag kan je nog even genieten van de Texelse luchtvaart of van het eiland. De huurfietsen staan klaar om Texel te verkennen. Daarna kan je weer naar huis vliegen… of blijf gewoon langer!

Registreer je nu, klik hier.