PROGRAMMA 2019

Vrijdag

  • Aankomst vroege deelnemers.
  • Om 17.30 uur nasi/bami maaltijd in De Vlijt.
  • EHTX open tot 19.00 local time. Als u later wilt binnenkomen, neem dan contact op met de toren: info@texelairport.nl.
  • Slapen ‘under the wing’ of elders op het eiland.

Zaterdag

Zondag

  • Ontbijt in De Vlijt vanaf 08.00 uur.
  • Vertrek naar huis of…blijf nog langer. EHTX open vanaf 10.00 local time.

 

De Cocksdorp (Texel) – Van 23 tot en met 25 augustus 2019 wordt op Texel International Airport voor de elfde keer de Texel Fly-in gehouden, het grootste evenement van zijn soort in Nederland. Natuurlijk zijn wij afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als de weergoden de Texel Fly-in goed gezind zijn dan worden er tussen de 200 en 250 vliegtuigen verwacht.

Wat maakt de Texel Fly-in zo bijzonder?
In de eerste plaats de gastvrijheid van de havenmeesters: Ed (vader), Mike (zoon) de Bruijn en hun enthousiaste medewerkers. Maar ook de bijzondere ligging van het vliegveld op het prachtige Waddeneiland Texel. Deelnemers uit verschillende Europese landen (m.n. België, Engeland, Duitsland en Frankrijk) komen speciaal voor dit evenement naar Texel. Hierdoor krijgt de Fly-in ook een internationaal karakter. Het evenement wordt ook bezocht door geïnteresseerden, die niet direct bij de vliegerij betrokken zijn.

Doel
Het evenement heeft tot doel vliegers en belangstellenden samen te laten komen en de deelnemers de mogelijkheid te bieden kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen, het sluiten van nieuwe (of het hernieuwen van reeds bestaande) vriendschappen. Kortom: verbroedering voor het behoud en de promotie van de General Aviation, ook wel kleine luchtvaart genoemd. De Texel Fly-in is dé plek om samen te komen! Hetgeen het vliegerschap en de veiligheid ten goede kan komen.

Programma
Het is al mogelijk om op vrijdag naar Texel International Airport te vliegen, zodat je het het hele weekend op het eiland bent. De echte avonturiers kunnen op het vliegveld slapen in een eigen tent onder de vleugel van hun vliegtuig! Hoe leuk is dat?! De organisatie zorgt voor toiletten en douches. Uiteraard kan je ook een hotelstudio boeken op het vliegveld bij De Vlijt voor als je van meer luxe houdt. Je kan ook rechtstreeks boeken op 0031 222 311 233. Op vrijdagavond is er diner in vliegveld restaurant De Vlijt. Op zowel zaterdag- als zondagochtend wordt er ontbijt geserveerd in De Vlijt voor de kampeerders en andere liefhebbers. Wel vooraf even opgeven.

Zaterdag is de hoofddag van de Texel Fly-in. Ook dagbezoekers per luchtvaartuig zijn dan meer dan welkom. Voor de piloten en bemanningsleden is er een airfair waarbij diverse sponsors van het evenement een stand hebben. Daarnaast zullen er een aantal interessante gastsprekers zijn die in een de zweefvliegclub hangaar een presentatie geven. De organisatie doet zijn best om tevens fraaie vliegtuigen van diverse fabrikanten naar Texel te lokken. ’s Avonds is er op het terras van De Vlijt een gezellige BBQ voor de deelnemers.

BREAKING NEWS The Texel Fly-in organization is proud to announce the speaker of this event:
Lt. Col. Laurens-Jan of the Royal Netherlands Air Force started as a private pilot and via all sorts of flying jobs he joined the RNLAF and flew the F-16 for many years. The RNLAF selected him to be the 1st F-35 pilot in the RNLAF and he was assigned many years in the USA at Eglin AFB and Edwards AFB in the 323 TES Squadron.

Laurens-Jan will make you part of this historical flight during a presentation on Saturday the 24th of August at 14.00 hrs in the Hangar of the Gliding Club Texel.

Op zondag kan je na een heerlijk ontbijtje nog even genieten van de Texelse luchtvaart of van het eiland. De huurfietsen staan klaar om Texel te verkennen. Daarna kan je weer naar huis vliegen… of blijf gewoon langer!

Registreer je nu, klik hier.